Sittpaus

Stol 1 från Grythyttan och Pippi-kudde

Våren har bara retats lite ännu, men snart är det dags att fara runt i trädgården och fixa – det kliar i fingrarna. Men en lite sittpaus är inte fel.

Tittar just nu egentligen efter trädgårdsbord med blev istället inspirerad av den fina stolen från Grythyttan. Denna stilrena stol heter Stol 1 och designades av Artur Lindqvist 1931. Plantagen har också en fin bänk i gammaldags stil som heter ”Lund”.

Ett besök i Finland nyligen resulterade i inköp av den vita muggen ”Taika”, mönstret är designat av Klaus Haampaniemi för Iittaala. (Se fler illustrationer av Klaus här, härliga sagomotiv). Taika betyder magi på finska.

Och slutligen måste jag ju också haka på det populära Pippi-motivet med en kudde från Mio!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Inlägg per kategori
Arkiv